Desi stiu sa folosesc croseta si andrelele din copilarie, abia in ultimele luni am descoperit ca tableta, telefonul sau calculatorul nu sunt singurele metode de relaxare….Mi-am dat seama ca toate aceste gadget-uri pot fi foarte utile in noua mea preocupare, asa ca am inceput sa urmaresc site-uri si bloguri dedicate acestui domeniu. Tot ceea ce am realizat pana acum am dat cadou prietenilor, rudelor si altor persoane apropiate; reactiile fiind pozitive, am continuat sa produc aceste obiecte pe care le veti descoperi pe blog. Asa cum veti vedea scris la fiecare produs, acestea sunt unicat si sper sa am inspiratia necesara si mai departe pentru a crea cu inima si sufletul lucruri unice, pentru ca si noi, oamenii, suntem diferiti, unici, nu-i asa? Sper ca prin urmarirea acestui blog, prin cumpararea produselor precum si recomandarea catre prietenii vostri, voi transmite putin din bucuria si mandria ca sufletul meu a ajuns la voi!

Va multumesc pentru vizita si sper sa reveniti cu placere!

miercuri, 21 mai 2014

Tutorial 4

“Important nu este sa realizezi ceva, o singura data, ci sa realizezi ceva, in fiecare zi” – Jenny Craig

Nu stiu cati pot sa urmeze sfatul acesta, eu sigur incerc sa fac asta dar nu prea reusesc; mi-ar fi placut sa am inspiratie si sa postez ceva in fiecare zi. Nu-mi ramane decat sa ma straduiesc mai mult,nu-i asa?
Astazi va propun sa incercati ceva nou, punctele speciale, cu ajutorul carora se pot crea efecte deosebite.

Puncte de lucru speciale
Scoici (shells):
Aspectul final al acestui grup de ochiuri aminteste, dupa cum o sugereaza si numele, de o scoica. Scoicile arata cel mai bine cand sunt lucrate cu ochiuri mai lungi (piciorus mare, dublu etc). Scoicile nu ies in relief pe materialul crosetat dar, daca sunt lucrate de-a lungul unei margini, creeaza un efect deosebit.
·   Scoicile se formeaza lucrand mai multe ochiuri de acelasi tip in acelasi punct. Acest punct este, de obicei, un ochi mai degraba decat un spatiu de ochi de lant, deoarece efectul de scoica este creat de toate ochiurile care pornesc ca bratele unui evantai dintr-un singur punct.
Pentru a lucra o scoica, realizati, pur si simplu, numarul cerut de ochiuri in acelasi loc:








Ciorchini (clusters):
Ciorchinii sunt opusul scoicilor. In acest caz, mai multe ochiuri se lucreaza in mai multe puncte, dar toate ochiurile sunt unite in varf. Desi efectul este asemanator, spre deosebire de scoica, se deschide in jos, nu in sus. Din nou, cel mai bine se lucreaza folosind ochiuri mai lungi.
Pentru a face un grup din ochiuri lungi, se lucreaza fiecare tip de piciorus (mare, dublu etc.) in punctul potrivit pana aproape de finalizare – va opriti inainte de a trage ultimul jeteu prin ultimele doua bucle. Se lucreaza asa toate piciorusele necesare – veti avea pe croseta bucla initiala si o bucla in plus pentru fiecare piciorus aproape terminat. Pentru a inchide partea superioara a grupului (ciorchinelui), se ia un jeteu si se trage prin toate buclele de pe croseta. Ciorchinele finalizat are un ochi in partea superioara.











Bobite (bobbles):
Bobitele sunt o combinatie intre scoici si ciorchini. Ele se lucreaza aproape la fel ca un ciorchine, doar ca ochiurile  care formeaza bobita sunt lucrate in acelasi punct, ca la scoici.  Bobitele vor adauga textura suprafetei de lucru.
















Ochiuri multiple (puffstitch):
Un ochi multiplu este de fapt o bobita lucrata cu picioruse mari reduse. Datorita modului in care sunt lucrate piciorusele mari reduse, rezultatul consta in mai multe siruri de fire, unul langa celalalt, mai degraba decat in niste ochiuri separate.


















Popcorn:
Aceste combinatii de ochiuri sunt similare cu scoicile, dar, prin felul in care se uneste scoica la varf, se creeaza o suprafata texturata reliefata.

·   Pentru a lucra un punct popcorn, faceti prima parte a combinatiei de ochiuri la fel ca la scoica, lucrand un grup de ochiuri in acelasi punct. Se scoate croseta din bucla in lucru; se introduce croseta prin varful primului ochi din acest grup si apoi din nou prin bucla in lucru. Se ia un jeteu si se trage prin bucla in lucru si prin varful primului ochi din grup.




















Picouri (picot):
Picourile sunt mici bucle din ochiuri de lant, folosite in general pentru a decora marginile.
Lucrati numarul cerut de ochiuri de lant pentru picou. De obicei, picourile sunt formate din 3 ochiuri de lant. Pentru a termina picoul, se introduce croseta prin varful ultimului ochi “adevarat”  lucrat (inainte de ochiurile de lant ce vor constitui picoul) si se trage un jeteu prin bucla si prin varful ultimului ochi.





















Ochiuri stup de albine:

Pentru a croseta un ochi stup de albine, se infasoara mai intai firul pe croseta de cate ori este indicat in instructiuni – de obicei intre 7 si 10 ori. Se introduce croseta in lucru, se ia un jeteu si se trage prin ochi alaturi de buclele infasurate; se ia un jeteu si se trage prin toate buclele de pe croseta. Se termina ochiiul stup de albine lucrand un ochi de lant pentru a-l inchide.





























Ca de obicei, va urez spor la incercat!

Si nu in ultimul rand, urez tuturor "La multi ani!"  de Sf. Constantin si Elena.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu