Desi stiu sa folosesc croseta si andrelele din copilarie, abia in ultimele luni am descoperit ca tableta, telefonul sau calculatorul nu sunt singurele metode de relaxare….Mi-am dat seama ca toate aceste gadget-uri pot fi foarte utile in noua mea preocupare, asa ca am inceput sa urmaresc site-uri si bloguri dedicate acestui domeniu. Tot ceea ce am realizat pana acum am dat cadou prietenilor, rudelor si altor persoane apropiate; reactiile fiind pozitive, am continuat sa produc aceste obiecte pe care le veti descoperi pe blog. Asa cum veti vedea scris la fiecare produs, acestea sunt unicat si sper sa am inspiratia necesara si mai departe pentru a crea cu inima si sufletul lucruri unice, pentru ca si noi, oamenii, suntem diferiti, unici, nu-i asa? Sper ca prin urmarirea acestui blog, prin cumpararea produselor precum si recomandarea catre prietenii vostri, voi transmite putin din bucuria si mandria ca sufletul meu a ajuns la voi!

Va multumesc pentru vizita si sper sa reveniti cu placere!

luni, 12 mai 2014

Tutorial 2

“Am adormit si am visat ca viata este bucurie,
Dar m-am trezit si am vazut ca viata este datorie,
Si am muncit si am facut din truda vietii, bucurie” – Rabindranath Tagore (1861 – 1941)

Puncte de lucru
Ochi de baza (foundation chain):
·   Se face un cerc din firul de crosetat

·   Se trage o bucla prin cerc

·   Se introduce croseta in bucla astfel formata
·   Trageți ușor și uniform pentru a închide bucla și glisați nodul până la cârlig

Jeteu (yarn over): se ia firul pe croseta fara a se lucra, formandu-se o bucla.
Ochi de lant (chain stitch): Se ia firul peste croseta (jeteu) si se trece prin bucla de pe cârlig, pentru a forma o nouă buclă. Aveți grijă să nu strângeti bucla anterioara.

Se repeta  pana la obtinerea numarului de ochiuri necesar,acestea formand randul (lantul) de baza; nodul (ochiul) de baza nu se considera ochi de lant.Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu