Desi stiu sa folosesc croseta si andrelele din copilarie, abia in ultimele luni am descoperit ca tableta, telefonul sau calculatorul nu sunt singurele metode de relaxare….Mi-am dat seama ca toate aceste gadget-uri pot fi foarte utile in noua mea preocupare, asa ca am inceput sa urmaresc site-uri si bloguri dedicate acestui domeniu. Tot ceea ce am realizat pana acum am dat cadou prietenilor, rudelor si altor persoane apropiate; reactiile fiind pozitive, am continuat sa produc aceste obiecte pe care le veti descoperi pe blog. Asa cum veti vedea scris la fiecare produs, acestea sunt unicat si sper sa am inspiratia necesara si mai departe pentru a crea cu inima si sufletul lucruri unice, pentru ca si noi, oamenii, suntem diferiti, unici, nu-i asa? Sper ca prin urmarirea acestui blog, prin cumpararea produselor precum si recomandarea catre prietenii vostri, voi transmite putin din bucuria si mandria ca sufletul meu a ajuns la voi!

Va multumesc pentru vizita si sper sa reveniti cu placere!

sâmbătă, 17 mai 2014

Tutorial 3

“Fa ceea ce crezi, si crede in ceea ce faci. In rest, totul e risipa de energie si de timp” – Nisargadatta (1897 – 1981)

Puncte de lucru - continuare

Ochi alunecat (piciorus orb) (slip stitch):

Acesta este cel mai scurt tip de punct croșetat. Spre deosebire de alte puncte, ochiul alunecat nu este de obicei utilizat în realizarea modelelor. Acest tip de ochi este utilizat pentru unirea, modelarea și, acolo unde este necesar, pentru a muta firele într-o altă parte a materialului pentru etapa următoare. 


·   Se ia o bucla pe croseta, se introduce intr-un ochi anumit al lantului de baza, al unui rand crosetat anterior, al unei margini de tricotaj sau alt material.

·   Se ia pe croseta un jeteu, se scoate o bucla si se trece prin bucla care se afla pe croseta.·   Pentru a incheia un inel (lanț) cu un ochi alunecat, introduceți cârligul în primul ochi de lanț, se ia un jeteu și se trage prin bucla de pe cârlig.

Piciorus mic (single crochet):
·   se croseteaza un ochi de lant, *se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza (sau alt punct), se ia un jeteu, se scoate o bucla, se ia al doilea jeteu care se trece prin cele doua bucle aflate pe croseta*. Se repeat de la * la *, introducand croseta in ochiul urmator.

Piciorus mare redus (half double crochet):
·   se croseteaza doua ochiuri de lant, * se ia un jeteu, se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza (al treilea ochi de la capatul crosetei), alt rand crosetat anterior sau in alt punct cerut de model, se ia un jeteu, se trage o bucla, se mai ia un jeteu care se trage prin cele trei bucle aflate pe croseta*. Se repeta de la * la *, introducand croseta in ochiul urmator.
La sfarsitul fiecarui rand, inainte de intoarcerea lucrului pentru executarea randului urmator, se croseteaza doua ochiuri de lant, pentru ca marginea sa ramana dreapta si sa nu se deformeze modelul. Cele doua ochiuri de lant constituie primul piciorus al randului urmator.

Piciorus mare (double crochet):
·   se croseteaza trei ochiuri de lant, * se ia un jeteu, se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza (al treilea ochi de la capatul crosetei) sau in alt punct cerut de model, se ia un jeteu, se trage o bucla, se mai ia un jeteu care se trage prin primele doua bucle aflate pe croseta, apoi se ia un jeteu care se trage prin urmatoarele (ultimele) doua bucle aflate pe croseta*. Se repeta de la * la *, introducand croseta in ochiul urmator.
La sfarsitul fiecarui rand, inainte de intoarcerea lucrului pentru executarea randului urmator, se croseteaza trei ochiuri de lant, pentru ca marginea sa ramana dreapta si sa nu se deformeze modelul. Cele trei ochiuri de lant formeaza primul piciorus al randului urmator.Piciorus dublu (treble crochet)
· se  croseteaza patru ochiuri de lant, * se iau doua jeteuri, se introduce croseta intr-un ochi al lantului de baza (al cincilea ochi de la capatul crosetei) sau in alt punct cerut de model, se ia un jeteu, se trage o bucla, se ia un jeteu care se trage prin primele doua bucle aflate pe croseta, apoi se ia un jeteu care se trage prin urmatoarele doua bucle aflate pe croseta si se mai ia un ultim jeteu care se trece prin ultimele doua bucle aflate pe croseta*. Se repeta de la * la *, introducand croseta in ochiul urmator.
La sfarsitul fiecarui rand, inainte de intoarcerea lucrului pentru executarea randului urmator, se croseteaza patru ochiuri de lant, care tin  marginea dreapta. Cele patru ochiuri de lant formeaza primul piciorus al randului urmator.Cam atat pentru azi si spor la exersat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu