Desi stiu sa folosesc croseta si andrelele din copilarie, abia in ultimele luni am descoperit ca tableta, telefonul sau calculatorul nu sunt singurele metode de relaxare….Mi-am dat seama ca toate aceste gadget-uri pot fi foarte utile in noua mea preocupare, asa ca am inceput sa urmaresc site-uri si bloguri dedicate acestui domeniu. Tot ceea ce am realizat pana acum am dat cadou prietenilor, rudelor si altor persoane apropiate; reactiile fiind pozitive, am continuat sa produc aceste obiecte pe care le veti descoperi pe blog. Asa cum veti vedea scris la fiecare produs, acestea sunt unicat si sper sa am inspiratia necesara si mai departe pentru a crea cu inima si sufletul lucruri unice, pentru ca si noi, oamenii, suntem diferiti, unici, nu-i asa? Sper ca prin urmarirea acestui blog, prin cumpararea produselor precum si recomandarea catre prietenii vostri, voi transmite putin din bucuria si mandria ca sufletul meu a ajuns la voi!

Va multumesc pentru vizita si sper sa reveniti cu placere!

luni, 2 martie 2015

Tutorial 6

Asa,ca un martisor, m-am gandit sa revin cu un nou tutorial. Am tot confectionat diverse, dupa cum se vede si n-am mai avut timp de lectii...M-am gandit ca poate doriti sa accesorizati in primavara aceasta vreo geanta, vreo esarfa sau orice altceva aveti prin casa, asa ca, iata ce v-am pregatit:

Detalii decorative
1.   Frunze
Frunzele sunt usor de lucrat cu croseta si pot fi de diferite marimi, in functie de utilitatea lor.
Se incepe prin lucrarea unui lant cu lungimea pe care dorim sa o aiba frunza, plus un ochi de lant suplimentar; se lucreaza un piciorus mic in al doilea ochi de lant de la capatul crosetei apoi se lucreaza de-a lungul lantului ochiuri din ce in ce mai inalte si apoi mai scurte spre capatul lantului. In ultimul ochi de lant se lucreaza trei picioruse mici, se intoarce lucrul si se continua cu ochiuri scurte si apoi din ce in ce mai inalte  (ochiuri de aceeasi inaltime ca pentru prima latura) si se termina cu un piciorus mic in ochiul de inceput.
Exemplu:
Crosetati 8 ol + 1 ol; 

- Crosetati 1sc primul ol de la capatul crosetei;

- Continuati cu:1 hdc, 1 dc, 2 tr, 1 dc, 1 hdc si, in ultimul ol 3 sc;
- Intoarceti lucrul si continuati: 1 hdc, 1 dc, 2 tr, 1 dc, 1 hdc, 1 sc;
- Incheiati cu sl in ultimul ol.
Pentru codificarea tipurilor de picioruse, vedeti schema din tutorialul 1.

2.   Bile
Bilele pot fi folosite pe post de nasturi, margele sau de detalii decorative.
Pentru jumatate inferioara a bilei:
- Incepeti cu 2 ol, apoi lucrati 6 sc in al 2-lea ochi de la capatul crosetei si incheiati acest prim cerc cu sl st in primul sc; - intoarceti lucrul, crosetati 1 ol (ol de intoarcere) apoi lucrati 2 sc In fiecare dintre cele 6 sc ale primului cerc; inchideti al 2-lea cerc cu sl st in primul sc din al 2-lea cerc;
- intoarceti lucrul, crosetati 1 ol (ol de intoarcere) apoi lucrati 1 sc in fiecare sc din cercul precerdent; incheiati cu sl st in primul sc din al 3-lea cerc;


Jumatatea superioara:
- intoarceti lucrul, crosetati 1 ol (ol de intoarcere) apoi crosetati sc2tog (2 picioruse mici impreuna)in fiecare pereche de sc din cercul precedent; inchideti acest cerc cu sl st in primul sc2tog;
- se continua pana se reduc toate ochiurile, se introduce umplutura pentru a da forrma bilei si se incheie bila;


3.   Spirale
Snururile spiralate pot fi folosite pentru decorarea modelelor florale aplicate, la esarfe, fulare si multe altele, in functie de imaginatia fiecaruia.
Pentru o spirala cu picioruse duble (dc):
       - incepeti prin a croseta un lant cu lungimea pe care o doriti pentru spirala respectiva, plus 3 ol (pentru intoarcerea lucrului) suplimentare;

- crosetati 3 dc in al 4-lea ochi de la capatul crosetei si mai departe cate 3 dc in fiecare ol pana la capatul lantului si inchideti.


Pe masura ce ochiurile sunt lucrate, ele vor forma o spirala. Se poate varia frecventa de rasuciri crescand sau scazand numarul de ochiuri lucrate in fiecare ochi de lant. Cu cat se lucreaza mai multe ochiuri in fiecare lant, cu atat mai rasucita va fi spirala.

4.   Snururi
Snururile pot fi folosite pentru crearea detaliilor decorative, cordoane, manere pentru genti crosetate sau pentru fixarea unui obiect vestimentar.
Cel mai simplu snur se realizeaza prin crosetarea unui lant cu lungimea pe care o dorim.
Un alt tip de snur este cel din picioruse mici (sc):
-      - Incepeti cu 2 ol si lucrati 1 sc in al doilea ol de la capatul crosetei;
- *Introduceti croseta in acest sc, din fata in spate, pe sub stratul de fir care trece pe latura stanga a acesti sc; treceti firul peste croseta si trageti, formand o noua bucla; treceti firul peste croseta iar si trageti aceasta bucla noua prin ambele bucle de pe croseta, pentru a termina noul sc. Repetati de la * pana cand obtineti lungimea de snur dorita si apoi inchideti.
Snururile tubulare sunt foarte rezistente si pot fi utilizate ca manere pentru genti, de exemplu.
-          - Incepeti prin a lucra un nr de ol in functie de grosimea pe care o doriti (4-5 ol ar trebui sa fie suficient) si uniti-le cu sl st pentru a forma un inel;


  

- lucrati un ol (ca ochi de intoarcere) si apoi un sc in fiecare ol din inel. La capatul acestui cerc NU uniti cu sl st ci continuati sa lucrati in cercuri in jurul inelului, un sc in fiecare sc al cercului precedent. Incheiati cu sl st cand ati ajuns la lungimea necesara.

 Sper sa va fie de folos si sa realizati aplicatii dragute cat mai usor.
Va doresc o primavara frumoasa!

2 comentarii:

  1. Ador sa crosetez si ma bucur ca mai exista persoane cu aceasi hobby ca si mine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar este un hobby, desi uneori mi se pare ca devine o dependenta! Spor la crosetat!

      Ștergere